Reviews

De eerste indruk was perfect  (individuele gesprekken)

Toen ik besloot om Lydia te bellen, twijfelde ik. Ik had al van alles geprobeerd. Wat zou Lydia dan nog te bieden hebben? Dat liet ik ook goed aan haar merken bij de eerste sessie en ze verraste mij door gelijk aan de slag te gaan. Lydia  liet zich lijden door haar intuïtie en sloeg de intake over, haar gevoel zat goed. Als we niet gelijk aan de slag waren gegaan, dan had ik waarschijnlijk niet teruggekomen. De eerste indruk was perfect. Een “instant klik”! Lydia raakte bij de eerste ontmoeting de juiste snaar en ik ging naar huis met de zin “niet wegduwen, maar insluiten”. Continu heb ik geleefd met het idee dat bepaald gedrag en emoties moest worden aangepast, maar Lydia maakte duidelijk dat het bij mij hoort. Ik heb van Lydia geleerd om het gedrag en de emoties, die ik als negatief heb ervaren, te omarmen en te beschouwen als een kracht.  De weken die volgden waren als een openbaring, ik leerde mijzelf steeds beter kennen. Ik was ook nieuwsgierig naar familieopstelling en ik ben zeer blij dat ik mij daar voor inschreven heb. De familieopstellingen die ik heb mogen bijwonen hebben voor ontlading en rust gezorgd. Precies dat waar ik naar opzoek was. Lydia is een zeer professionele, warme en wijze therapeute.  Ik ben blij dat mijn intuïtie mij bij haar heeft gebracht. Lieve Lydia, hartelijk dank voor je liefdevolle begeleiding, ik hoop dat wij elkaar nog vaak mogen zien! 

Fleur

De gesprekken met Lydia  (individuele gesprekken)

“De gesprekken met Lydia verliepen prettig, vertrouwd en veilig. Daar waar ik soms de hakken in het zand zette of door veel vertellen probeerde van het onderwerp of vraag weg te gaan, wist Lydia mij er meestal weer bij te krijgen. Daar waar het lastig werd kon ik de neiging hebben te vluchten uit het contact of slim het gewenste antwoord te geven. Dit werd goed gevoeld door Lydia en prettig ontrafeld. Ze heeft kans gezien een aantal zaken die niet erg liepen in mijn leven los te weken. Dit heeft mij meer ruimte gegeven om datgene wat er zoal op mijn pad komt te managen zonder er van weg te moeten.”

Lucas

De individuele gesprekken (individuele gesprekken)

“De individuele gesprekken die ik met Lydia heb gevoerd, zijn voor mij een aanzet geweest tot grote veranderingen. Ze hebben mij geholpen om beetje bij beetje inzicht te krijgen in ontstane patronen en af te laten brokkelen wat mij belemmerde en niet meer functioneel of nodig was in mijn huidige leven.

Een fantastische manier om stappen te zetten! “

Petra

Opstellingen Chapeau!  (Opstellingen)

Als begeleider is Lydia in staat gebleken om op een volstrekt intuïtieve wijze vorm te geven aan de familieopstelling. Haar kennis en kunde bleek bovendien ondersteunend bij de verwerking van mijn traumatische ervaring. Het ‘intuïtieve’ kun je echt niet uit de boeken leren, maar wel verder ontwikkelen. Het resultaat mag er zijn! Het gehele proces heeft ze verbaal sterk ondersteund, en bleek in staat de juiste sturing te geven aan de gehele uitvoering door doelbewust die opstellingen te selecteren die mij helderheid gaven in de effecten van die traumatische ervaring. Het vooraf creëren van een prettige, ontspannen sfeer heeft tevens bijgedragen aan het effectieve verloop van de familieopstelling. Chapeau!

Henk  T.

Contact met mijn zoon  (Opstellingen)

“De opstelling heeft veel gebracht, alleen kan ik het niet zo goed onder woorden brengen wat precies. Twee dingen die ik heel goed kan merken, zijn dat ik me sterker voel, wat ik als heel fijn ervaar. En ik kan beter contact met mijn zoon maken. Als ik samen met hem was, werd ik altijd ontzettend moe, dat is nu niet meer zo. In de loop van de tijd zal ik nog wel meer gaan ervaren.”

Hilde

Een beetje bodem (Opstellingen)

Sinds de opstelling is er het e.e.a. gebeurd. Vooral het besef dat ik niet altijd verantwoordelijkheid neem voor mezelf. De warmte en de zachte kant die ik vanaf die dag voel, is nieuw, voelt goed en tegelijkertijd zo kwetsbaar. Wat ik ook letterlijk voel in mijn lijf is dat ik een beetje bodem begin te voelen. Ik merk dat ik naar anderen kan vragen om aandacht, een arm om mij heen en dat dat goed voelt.

Lisette

Ik heb het rouwritueel  (Rouwritueel)

“Ik heb het rouwritueel ervaren als een bevrijdende belevenis. Ikzelf heb mijn vader en broer verloren. De emotie die gepaard gaat met het rouwen was bij mij in het lijf blijven zitten. Tijdens het herbeleven van het wegbrengen van mijn dierbaren, kwamen alle emoties omhoog en had ik de kans, om in alle rust en in de geborgen veilige omgeving, gepast afscheid te nemen. Voor mij was dit het moment waarna ik iets kon afsluiten en vrede kon hebben. Lydia begeleidt dit geheel zeer professioneel en liefdevol. De representanten zijn ervaren en ook zeer liefdevol waardoor je je veilig en geborgen voelt. Zonder deze ervaring zat ik waarschijnlijk nog steeds met opgekropte emoties over het verlies.”

Marco (verloor zijn vader en broer)

Ik raad iedereen die plotseling een dierbare is verloren  (Rouwritueel)

” Voor een rationalist die meer moet en mag voelen was het rouwritueel niet gemakkelijk. Ik raad iedereen die plotseling een dierbare is verloren het rouwritueel te omarmen en te ervaren. Het heelt en geeft mooie inzichten die vooral gaan over de liefde.”

Edward (zijn moeder pleegde zelfmoord toen hij 9 jaar was)

Allereerst wil ik (Rouwritueel)

“Allereerst wil ik je heel erg bedanken voor deze hele bijzondere ervaring! Het was zo echt en tegelijk een film. Ik ben heel blij, dat ik deze stap heb durven nemen.

Knap, dat je dit voor elkaar hebt weten te krijgen bij me…. meestal klap ik dicht, blokkeer, word boos op mezelf…. en sluit me af, terwijl ik het wil uit schreeuwen maar dat lukt niet of ik durf niet. Als ik nu aan mijn dochtertje denk, zie ik haar in het licht van de zonnestralen staan.

Ik voel me iets opener…. ook het gevoel, dat ik er mag zijn voor mijn andere twee kinderen.”

Laura (verloor haar dochtertje kort na de geboorte)

“Allereerst wil ik je heel erg bedanken voor deze hele bijzondere ervaring! Het was zo echt en tegelijk een film. Ik ben heel blij, dat ik deze stap heb durven nemen.

Knap, dat je dit voor elkaar hebt weten te krijgen bij me…. meestal klap ik dicht, blokkeer, word boos op mezelf…. en sluit me af, terwijl ik het wil uit schreeuwen maar dat lukt niet of ik durf niet. Als ik nu aan mijn dochtertje denk, zie ik haar in het licht van de zonnestralen staan.

Ik voel me iets opener…. ook het gevoel, dat ik er mag zijn voor mijn andere twee kinderen.”

Laura (verloor haar dochtertje kort na de geboorte)

Ik geniet nog na (stem bevrijding)

“Ik geniet nog na van de prachtige workshop Hoor mijn stem. Ik vond het heel bijzonder en intiem voor mezelf en om (mezelf) zo te delen met de groep. Het klinkt nog na in mij en ik hoor mezelf opener, soms ook vitaler en blijer, communiceren”. 

Jose

Jouw aanmoediging en nabijheid (stem bevrijding)

“Het was voor mij een heel bijzondere workshop die nog nazingt! Ik had geen idee wat er zou gaan gebeuren, wat ik kon verwachten. Ik hoorde prachtige ervaren zangstemmen en raakte hierdoor wel wat in de paniek. Nu zie ik dat het voor mij juist een goede leersituatie is om bij mijn stem te blijven. Jouw aanmoediging en nabijheid was net zetje dat ik nodig had! “

Stella

Zonder vooropgezet plan (stem bevrijding)

Voor mij was het de eerste keer dat ik stemwerk deed, dat ik überhaupt iets met mijn stem deed. Hoewel ik allang weet dat mijn keelgebied op slot zit, is het voor mij eng en moeilijk.  Toch de stap gemaakt en de bevestiging gekregen dat het de juiste keus is om stem(therapie)werk te doen. Zonder vooropgezet plan zong ik mijn lied. Het is ongelofelijk wat er toen gebeurde. Het was alsof ik in een andere dimensie stapte.

Jan

Ik heb mijn anker weer gevonden (Systemisch werk)

Er is in mijzelf erg veel positiefs gebeurd sinds de laatste opstelling. Ik geloof dat 5 jaar therapie niet zoveel teweeg heeft kunnen brengen als de ontmoeting met mijn tweelingbroertje. Ik heb mijn anker weer gevonden, en een heel bijzondere band/herinnering/ervaring met waar ik zo lang naar op zoek was. Ik vind het heel mooi dat ik dat bij me draag.

Julie

Innerlijke ruimte (Systemisch werk)

“De familieopstelling heeft mij doen verbazen, een dieper inzicht gegeven en meer innerlijke vrijheid opgeleverd nadien. Met weer wat meer innerlijke ruimte bewandel ik nu het leven, voel meer, weet beter wat bij mij past en wat niet en ben positief gestemd.”

Lucas

Positief gevoel (Teambilding)

Wij hebben met ons team een dag gewerkt onder leiding van Lydia. In de middag hebben we ook een teamopstelling gedaan. Hier werd veel zichtbaar over hoe de teamleden in het team zitten en zijn we hiermee bezig geweest. Het was een bijzondere dag waar een hele veilige, warme sfeer was en iedereen kon zeggen wat zij wilde. Dit was mede te danken aan de inspanningen van Lydia. We kijken er allemaal met een positief gevoel op terug.

Els Stadegaard

Coördinator De Roode Eenhoorn

Bedankt voor de waardevolle dag! (Teambilding)

De manier waarop jij in staat bent geweest om inzichten te geven in de verborgen belemmeringen bij ons in het team is bijzonder, je kon ervoor zorgen dat wij het ook  fysiek hebben ervaren. Dat is je gelukt doordat je een veilige sfeer wist te creëren, ons stapsgewijs mee hebt genomen zonder te forceren. Het is nu aan ons om de nieuwe inzichten te gebruiken voor verandering.

Bedankt voor de waardevolle dag!

Met vriendelijke groet, 

Joost van Hienen

Teamleider Amsterdam Nieuw West (Geuzenveld/ Slotermeer,

Slotervaart/ Overtoomseveld en Osdorp), Velsen, Heemstede & Haarlem.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
LinkedIn
Share
WhatsApp